fredag 21. oktober 2011

GRUNNFORMENE - sett gjennom kameralinsa

Læringsmål:
Lære om grunnformenes plass i ulike sammenhenger.
Se på grunnformer innen kunst, arkitektur og samfunn
Kompetansemål:
Manipulere og overføre bilder ved hjelp av digitale verktøy
Bruke ulike fotografiske teknikker rett


Du får en av grunnformene (trekker en lapp), og så skal du ta bilder av gjenstander/ ting som har den bestemte formen. Hvis du trakk firkant, kan du ta bilder av alt som har en firkantet form. Det kan være: vaskeklut, stikk-kontaktdeksel, trafikkskilt, rutete tekstil..... la øynene søke etter den formen du har fått utdelt.
Du skal 12 bilder, disse skal du sette sammen til en felles komposisjon.
Gleder meg til å se resultatet!
- Liv Siri


Magnus:

                               Jeg tatt bilder av sirkler , jeg funnet sirkelene på skolen og hjemme. Jeg tatt bilder av lampe, klokke, glass, bildet, bokstaver , strømpebuksemønster, tallerken, knott., hjulet på en tralle , monster drikke og sirkel fra bærekonstruksjon.

Linda:


I denne oppgaven så fikk jeg firkant. Jeg tok bilder både ute og inne. Det jeg tok bilder av er yoghurt, fliser som var ute, døropner, skap, pcholder, stol, benk, skilt og gitter.

fredag 14. oktober 2011

Klesdesignoppgave - collage med ulike papir- og tekstilkvaliteter

I denne oppgaven skal elevene jobbe med klesdesign. De skal lage moodboard, tegne ulike klesdesign, motetegninger og tilslutt lage ett av designene sine som en collage.

Kompetansemål:
  • Gjenkjenne og lage enkle håndverksprodukter og tjenester relatert til ulike kulturer, håndverkshistorie og trender
  • Eksperimentere målrettet med teknikker, form, farge, materialer og redskaper
  • Beregne materialer for bruk til egne produkter og tjenester
  • Reflektere over og vurdere eget og andres arbeider som grunnlag for å tolke trender og finne fram til egne utviklingsbehov
Gleder meg til å se resultatene deres!
- Liv Siri

Prosessbilder:








Moodboard

Linda:
Jeg valgte denne stilen fordi den er unik. Denne stilen er ikke akkurat mote nå. Men jeg er ikke en som følger alle motestiler. Jeg finner min egen stil. Min typiske stil er mer sånn guttejente og skatestil, men samtidig litt sånn jentete innimellom. På denne moodboarden har jeg latt fantasien løpe løpsk.

Sara:







Magnus:


                                                     


Linda, skisser /tegninger av klesdesign:

                                                                   
I denne tegningen har jeg valgt og bruke et fast stoff. Det er et skjørt som er av et godt vevd stoff. Overdelen er et trangt topp som er av litt mykere variant. Teknikk: fargeblyanter

I denne så skal det være mykt stoff. Det er en kjole som kan brukes til for eksempel i et bryllup eller en  eller annen fest.

Jeg har valgt og bruke denne  videre i oppgaven min. Jeg synes denne er fin fordi jeg liker kombinasjonen mellom svart og rosa. Og at det som er helt øverst sitter etter og jo lengre ned man kommer jo løsere blir den. Jeg synes dette bilde var det fineste jeg lagde. Det blir spennende og se videre hvordan det går.

Denne synes jeg også var veldig fin. det stod ganske jevnt mellom denne og den over. Denne ar litt spesiell synes jeg. Dette er litt fastere stoff men samtidig løst stoff også, så det blir som midt i mellom .



Magnus, skisser /tegninger av klesdesign:









Sara, skisser /tegninger av klesdesign:







Papirdukke -
collage med ulike papir- og tekstilkvaliteter
Prossen:
En papirdukkemann blir til.

Sko
Magnus:

Ferdig resulat. Photoshopbilde, manipulert og satt sammen til et nytt bilde.
Jeg brukte 5 bilder som jeg hentet fra google.
Photoshop verketøy - Quick Selection tool > Magic wand tool > Eraser tool > Rectangular Marquee Tool > Move tool > Zoom tool > Clone Stamp Tool > [Edit] Free transform > Transform . [Layer] Arrange > Send backward.